SLUNCE 2002 (29. 6. 2002 – 13. 7. 2002)

Pod rozpálenou výhní amazonského pralesa se schyluje ke katastrofě. Prastarý národ Inků, který až doposud žil poklidným životem, je ohrožen vpádem konqistadorů, kteří plení vše, na co přijdou ve své nezřízené touze po zlatě. Jedinou cestou, jak se ubránit přílivu cizích vojáků, je najít pomoc u 4 mocných bytostí sídlících na 4 sopkách. Popocatepetl, Xitatepetl, Quizozapletl a McDuff jsou duchové, mocné elementy, které pomáhali tvořit svět tak, jak jej Inkové znali.
Po mnoho let byly tyto bytosti zapomenuty, ohně v jejich sopkách skomíraly. Nyní však přichází mocný mág, který dokáže jejich plamen opět rozdmýchat. Probuzení duchové nakonec souhlasí s tím, že trpícímu národu Inků pomohou. Inkové musí najít 9 mocných artefaktů, které jim pomohou získat čisté lidství.
Každý z Artefaktů je ohniskem mocné magie. V Artefaktech je ukryto 9 dobrých lidských vlastností a dovedností – ochota pomáhat bližním, vytrvalost, odvaha atd. Artefakty jsou chráněny bytostmi, které musí zajistit, aby se nedostaly do nepovolaných rukou. Před Inky tak stojí velice mocní protivníci, pouze spojenými silami mohou Artefakty získat. Teprve pak jim mohou Popocatepetl, Xitatepetl, Quizozapletl a McDuff pomoci.